söndag 17 april 2011

Vår i staden!

Solen och värmen lockar fram cyklisterna i familjen Carling! Tyvärr har jag inte satt på en ny barncykelsadel på min cykel ännu så det är Kiwi och Agnes som står för de flesta turerna. Eftersom vi fortfarande jagas av förkylning hos barnen kändes det lite tidigt att sluta med mössa trots vårvärme då vinden ändå friskar i lite. Mössan tog för stor plats under hjälmen så i ett huj sydde jag ett litet pannband. Men det blev lite för stort..."Pappa jag ser inget"...Blir till att ändra lite.

När det pysslas och målas här hemma brukar vi försöka ha förkläde på. Agnes har haft ett som jag hade när jag var liten.
Läste på "tvättrådet" härom dan där materialet också stod skrivet; 55% pvc. Med lite sorg i hjärtat ligger förklädet nu i soporna. Två nya förkläden gjordes idag efter Christina Hedberg-Molins mönster från boken "Vi syr åt småbarnen". Jag gillar modellen som täcker hela bröstet och lite mer runt om jämfört med pvc-förklädets modell. Det gäller även till mig själv! Hade varit lite snål med inköpet av akrylaten Sippa, Astrid får hålla tillgodo med denimtyg i ryggen.


2 kommentarer:

  1. Åh, vilka fina! synd på ugglan bara. Kan jag rita av mönstret vid tillfälle?

    SvaraRadera
  2. Tack. Du får gärna rita av mönstret. Veckan efter påsk? Kram

    SvaraRadera