tisdag 26 augusti 2014

Ullpyssel

För ett tag sedan köpte jag lite filt av ull som jag tänkte kunde bli bra pyssel för barnen.
Det blev en succé! Det har skapats tofflor och skridskor till dockorna och börsar i olika storlekar. Granntjejerna har också varit med. Agnes tyckte det var kul att hon kunde sy så bra själv och hjälpte gärna någon annan som kanske inte orkade sy lika mycket.



fredag 15 augusti 2014

En beställning

För ett par veckor sedan fick jag en beställning på ett förkläde och två haklappar. Förklädet är i 90 cl och det ska storasyster få. Lillasyster får haklappar i samma tyg, den ena med vitt och den andra med rosa kantband. Det kommer bli första gången några av mina saker används i USA. Kul! Astrid ställde gärna upp som modell! 

tisdag 12 augusti 2014

Grattis på födelsedagen Charlotte!

Runt min födelsedag besökte jag, svärmor, mina svägerskor och barnens kusin E, en av de största tygaffärer jag varit inne i. Gittes stuvkälla i Rinkaby utanför Åhus. Jag hittade lite tyger jag kan sy något av till barnen och några tyger till mig själv. Ett härligt randat sweatshirttyg jag ville ha fick jag i födelsedagspresent av en av svägerskorna. Att få ett tyg i present var en bra morot för att inte få tyget att bli liggandes. Mönstret har jag ritat själv.
Så grattis till mig. Nu är den klar!


söndag 3 augusti 2014

Ett par tossor till mig.

I början på semestern ville jag ha med något som var enkelt och snabbstickat. Det blev ett par innetofflor till mig. Det tar en kväll per toffel att sticka. Men jag hade fått för mig att jag skulle ha pärlor på slejfarna, som på barnens, eller knappar. Jag hade inte med pärlor eller knappar. Det blev istället virkade knappar lika de jag gjorde till mamma.