onsdag 30 april 2014

Sköna maj välkommen!

Just nu är overlocken och jag vänner! Så på min sydag i lördags blev det varsinna kjolar sydda till tjejerna. Trikåtyget köpte jag på Syfestivalen i Stockholm i februari. Mönstret är också det från Åsa Lennartssons 'Sy kläder av mjuka tyger', kjol i sex våder. På önskan gjorde jag dem knälånga.

söndag 27 april 2014

Verktyg

I min väska jag alltid har till jobbet har jag med mig lite användbara verktyg. Oftast har jag med mig annan väska och verktygsväska då jag gör hembesök men ibland åker min "privata" väska med. Och då har jag lite verktyg som alltid är med. De ligger huller om buller och hittas inte så smidigt. Men nu är det slut med det! En liten verktygspåse kommer här!
Tyget är från Ohlssons tyger och dragkedjan är 2nd hand. Den har ett turkosblått innertyg.

lördag 26 april 2014

Till mig

Jag är hemma själv, de andra är hos farmor och farfar. Jag hade planerat sy idag. Mycket skulle lagas, men nu syr jag nytt. Först färdigt är ett par tights till mig!
Mönster från Åsa Lennnartssons "Sy kläder av mjuka tyger" och ändrat för att passa mina mått. Tygbiten från E-slöjd gjorde att mönstret fick anpassas lite till. Och det var bra, de hade blivit allt för stora annars. Då tygbiten bara var en meter tvingades jag skarva lite i benslutet. Fem centimeter extra, ser ut lite som en mudd!

fredag 11 april 2014

Påskgodis

Lite örongodis! Härliga knappar hittade på Bra Begagnat.  Finns till salu på söndag!

torsdag 10 april 2014

Påskmarknad!

På söndag är det dags för Wadköpings påskmarknad
Här har flitens lampa lyst om kvällarna. Välkommen på söndag 11-16!
Här kommer ett smakprov av det som kommer att säljas.