lördag 25 januari 2014

Halskrage

Till torsdagens Vasalopp på förskolan hade jag lovat vara klar med Agnes halskrage eller tub eller vad den ska kallas.

Den kan bäras på olika vis!

fredag 10 januari 2014

Trettonhelgstradition

Mina syskonbarn har nu för tredjeåret i rad kommit hem till oss för övernattning och pysslande under trettonhelgen. En kul tradition.
I år blev det målningar i akryl, flygplan, änglar och grisar av plastmuggar, papptallrikar och mjölkkartonger. Det uppdagades dock att sortimentet av akrylfärger behöver ses över, en del färger räckte precis. Nytt för i år var att vi prövade lite nåltovning. Jag har gjort det tidigare men för mina barn var det först gången. Äldsta E hade också prövat på nåltovning och kom med det fina förslaget att vi skulle använda pepparkaksformar som mall. Det var en god idé vilket kanske också bidrog till att nålsticken i fingrarna kunde hållas nere. Dessvärre gick en nål av då den mötte formkanten. Men det finns ju fler nålar att köpa...och barnen tyckte det var skönt att få turas om lite eftersom man blir lite trött i handen.

Min syster fick dessa magnifika örhängen av sin son.


















Här kommer ett collage med några av helgens skapelser.


torsdag 9 januari 2014

Jobb

Ibland syr jag även på arbetstid. Det blev en hel del av den varan innan jul. Armstödspolstring i fårskinn, vadstödspolstring, band som ska kortas och så lite kardborrar på diverse band och tyger. Just nu har vi bara en symaskin. Den lilla med andra sömmar än raksöm brakade ihop under min användning...Så helst inga jobb i mjuka och stretchiga tyger just nu. Det mest krävande att sy är då foder till formgjutna sitsar ska sys om lite. Det är precis att allt kommer in under pressarfoten...

tisdag 7 januari 2014

Benvärmare

Jag tänkte att resterna av garnet från den rosa julklappssjalen kunde användas till ett par benvärmare till Agnes. Det blev så. Lite tajta, men hon tyckte de var perfekta. Vilket jag tror mest grundar sig på att de var just rosa. 
Nu väntar jag på fina stickböcker på posten. Jag tänker sticka något mer till mig själv...