söndag 29 december 2013

Julklappsbyte

På syjuntans sista träff innan jul hade vi lite julavslutning med julklappsbyte för de som ville. Jag var med och fick två nystan av Drops Lima, en mix av ull och alpaka. Med garnet följde en beskrivning av torgvantar. Jag valde att göra handledsvärmare av mönstret. Vi har haft det ganska kallt på jobbet och nu har jag två par som jag hoppas ska skänka mig lagom värme! Det andra, randiga paret har jag gjort av Visjögarn från Östergötlands ullspinneri som jag köpte när vi var där med syjuntan i våras. Båda paren är stickade på rundsticka. Vad smidigt det är!

Julklapp

En kusin till tjejerna önskade en rosa sjal i julklapp. Den blev klar precis i tid! Garnet har jag köpt på Coop, id. heter det. Det är en blandning av akryl och mohair. Just nu stickar jag benvärmare av det resterande garnet till Agnes. Det verkar som virkningen gör garnet något mindre mjukt jämfört med då jag stickar... Mönstret inspirerades fram från en bild från Jan Eatons "Virkskolan". Det blev en naturlig böj på sjalen, det har jag inte gjort tidigare.


söndag 22 december 2013

Julklänning

I år har jag sytt en varsin julklänning till tjejerna. Tyget har jag fått av en kompis till mamma som rensat ut bland sina gömmor. Det var lite knöligt att sy i tillsammans med fodertyget. Men det blev helt ok!
Det är allt för längesedan som jag sydde klänningar/kläder med foder. Och jag tycker inte jag får till det helt. Vilken del som ska sys i vilken ordning... Hade jag inte vårdat sjuka barn två dagar i veckan som gick hade det inte blivit sydda. Mönstret är baserat på Åsa Lennartssons mönster än en gång. 

Lååånga byxor

Äntligen har jag fått lite ny ordning på min overlock. Skyndsamt sydde jag då färdigt fyra par byxor som legat tillklippta länge. Extra långa muddar blev det eftersom jag var rädd att de skulle blivit för korta annars. Det behövde jag inte behövt oroa mig för! Mönstret är taget från Åsa Lennartssons "Sy kläder av mjuka tyger".
Barnen tog bilder av varandra då de provades in, vilket gjorde bilderna något oskarpa! Men ett par får ni se från den fotograferingen.



tisdag 10 december 2013

Julmarknad

Nu är den årliga julmarknaden på jobbet igång! Min kollega säljer mössor, vantar, underställ o strumpor. Det mesta i ull. Jag säljer det vanliga! Förkläden, haklappar, mobilväskor och örhängen. I kväll gör jag lite fler örhängen medan Nobelfesten rullar på bredvid. Jag kanske skulle göra lite diadem också?!
Dessa tar jag med i morgon. Hundra kronor kostar de.


söndag 8 december 2013

Julklapp

En julklapp till tjejerna är klar! Tårtan är gjord av restgarner. Bottnen gjorde jag kanske lite för lös eftersom den buktar? Men det finns kanske bra tips för det?