torsdag 30 maj 2013

3 år

Ibland när jag sitter och stickar frågar Astrid glatt om det är till henne. Ganska ofta måste jag tyvärr svara nej. Jag kanske är lite snål, eller sparsam, det beror ju hur man ser på det men jag tycker det är kul om båda barnen ska kunna ha möjlighet att använda det jag gör. Särskilt det som stickas eller virkas eftersom det tar lite längre tid att göra. När Astrid skulle fylla år ville jag gärna ge henne något nytt skapat av mig. Det blev en kjol! Tyget är lapptäcksbitar som inhandlades på Syfestivalen för två (?) år sedan. Jag har inte använt något mönster utan försökte bara å ut så mycket som möjligt av de små bitarna och det blev en kjol hon säkert kan använda i ett par år. Jag satte ett knappresår i linningen.

onsdag 22 maj 2013

Syjunteresa

Under Kristi himmelsfärd åkte jag tillsammans med tre andra från syjuntan till Östergötlands ullspinneri i Ödeshög. Trevlig visning i spinneriet och tipspromenad med kombinerad utställning i den vackra naturen vid spinneriet. Garner inhandlades förstås!

söndag 12 maj 2013

Sittpuffar

Att vara sortimentsansvarig för rullstolsdynor är inte alltid så tokigt! En dag när jag var ute på rekonden (i Örebro län rengör vi och återanvänder hjälpmedel så långt det är möjligt) frågade en kollega där om jag inte skulle sy en varsin "sackosäck" till tjejerna. Jag har funderat på det, men de där småkulorna som jag ser framför mig blir elektriska och som sätter sig överallt innan säckarna är klara har gjort att jag inte velat tidigare. Men nu när jag fick möjlighet att pröva ett annat material...
Luftfyllda celler. Dessa mörkblå luftceller som är beståndsdelar i en av våra dynor ska bytas ut mot den sista generationens celler som är ljusblå. Istället för att de skulle slängas kunde jag få ta hem ett par säckar. Cellerna räckte gott och väl till två sittpuffar. Bottenplattan är fyrkantig; 50x50 cm. Toppen är 12x12 cm. De fyra sidorna är cirka 90 cm höga. Och dragkedja i ena sidan mot bottenplattan.

tisdag 7 maj 2013

40 år

...fyllde min ena svägerska i helgen. Jag tycker det är kul att slå in presenter. Men ibland finns inte tiden eller inspirationen och ibland vill jag inte ha hjälp av små händer. I lördags fanns det tid och tålamod. Denna gång blev paketet väldigt romantiskt inspirerat. En kartong fick lite nytt uttryck av ett av IKEA:s omslagspapper (från den tiden då deras sortiment var lite roligare enligt mig). Smycken slogs in i enkelt silkespapper. Och sedan gjorde jag två rosor. Agnes tyckte det verkade roligt så vi gjorde två rosor tillsammans som hon slog in i ett eget paket...