tisdag 28 augusti 2012

Haklappar...igen

Har klippt till ett gäng förkläden som ska sys. Där ibland ett var till döttrarna i vaxduk. Har det materialet i pysselförkläden till dem. Det Astrid har idag går knappt att knäppa längre, är i storlek 75 cl tror jag. Köpte en bit av "Fem myror är fler än fyra elefanter"-tyget på Åhléns. Det räckt också till några haklappar. Två blev sålda direkt och en gav jag bort. Några kommer att finnas till försäljning på någon kommande designmarknad som jag skulle vilja vara med på i höst/vinter.
Här är ett smakprov på två av de klara.

tisdag 14 augusti 2012

2 till!


Den första disktrasan jag gjorde i det turkosa bomullsgarnet tycker jag nog är för stor. Den tar lång tid på sig att torka trots hårda tag vid urvridningen. Den blir snabbt lite sur...Får kanske hamna bland städtrasorna. Gjorde därför två trasor av den sista hälten garn. En i lite mönster, 4 x 4 räta/aviga. Den andra rätstickad. Båda fick en virkad picotkant.

tisdag 7 augusti 2012

Då var det slut.

I morgon börjar jag jobba igen! Blir tufft att stiga upp hela familjen i morgon i lite snabbare tempo än vad vi blivit vana vid. Har hela sommaren saknat en mobilväka, men har inte tagit mig tid att sy. Men så kvällen innan man ska börja jobba var det dags. Lite som med tentaplugg för mig...Tyget är samma gröna manchester som jag hade på min förra. Det skulle kunna ha blivit lite bättre. Kardborren blev inte perfekt. Men jag gillar att locket är lite längre.