söndag 15 april 2012

Upprepat, omgjort och snabbsytt

Jag har producerat lite den senaste tiden. Det är väl så det är ibland...
Kjolen till mig som blev lite stor är klar sedan någon månad och jag har fått positiva kommentarer om den, senast i veckan. Roligt. Jag bestämde mig att sticka den avigt, då blev det fler räta maskor att sticka jämfört med aviga. Då den var klar gillade jag den sidan bättre än den som skulle varit. Så här blev det, med bättre stickad patentstickning än vid första försöket...och en liten resår i överkant.



Jag hittade ett mönster på en klänning på Bra Begagnat för 2 kronor. Lite 80-talskänsla, "Randig flickklänning". Jag valde att sticka det på rundsticka så jag drog bort några maskor vid maskuppläggningen. Jag stickade efter storleken 4/5 år, men gjorde den på längden i centimeter som till 6/7 år. Ville att det verkigen skulle bli lite mer klänning, inte bara tunika. Enligt mönstret gjordes den gärna i restgarner i bomull. Jag gjorde den i Marks & Kattens "Fame Trend", superwashull och polyamid. Nu ligger den och blockas lite för att få till båtringningen och ärmhålan.


I går var Agnes på 5-årskalas - maskeradkalas. Hon ville vara prinsessa. Den prinsessklänningen jag sydde för ett år sedan har gått sönder lite i en söm och jag har inte riktigt tagit mig tid att laga den. Tyget är lite svårt att sy i och vill gärna rispa upp sig... Jag bestämde mig lite hastigt för att sy en nu känning. Och i torsdags blev de gamla kuddfodralen i sammet en ny klänning. Jag använde samma mönster som förra gången. Det var ganska rymligt i halsen så jag ändrade lite på skärningen. Kunde kanske varit lite roligare, men Agnes var jättenöjd. Den har varit på hela dagen idag också!