måndag 31 oktober 2011

Utklipp som legat länge...

syddes ihop idag. Det är ett par byxor i storlek 90 cl i jeanstyg. Jeanstyger finns i stor mängd i tygskåpet. Tycker de verkar lite smala runt foten. Vi får se när Astrid kommer hem och kan pröva dem.
Annars har jag klippt ut nära 40 haklappar. Jag har snart sytt hälften, men väntar på en leverans av snedslå som troligtvis kommer på syjuntan på onsdag.

torsdag 27 oktober 2011

Stickad klänning

Jag har stickat en klänning till Agnes i  superwash från Sandnes garn. Mönstret har hon varit med och valt, det är från Svarta fåret. Jag provstickade en bit och det skulle vara bra stickfasthet. Tänkte att jag skulle göra efter den storlek som rekommenderades för en gångs skull. Men så här i efterhand ångrar jag mig. Den är för vid i omkretsen tycker jag. Just nu ligger den i sträck med förhoppningen att den ska bli lite längre. Den är inte lika lång som på bilden i beskrivningen ännu, utan mer som en tunika som synes här nedan.

onsdag 12 oktober 2011

Inprovning



Nu har Agnes kofta blivit klar. Får se om den kommer att användas flitigt eller inte. Jag ska i alla fall justera knapparna lite eftersom den översta sitter lite för högt. Och det kan bli bra då jag tycker avståndet mellan knapparna nu är lite för långt. Mönstret är hämtat från Sue Whitings Fina kläder till barn. Jag modifierade mönstret lite genom att använda maskantalet till storlek 2-3 år, för att få lagom vidd, men gjorde längdmässigt efter storlek 3-4 år. Och armarna ännu längre ändå...