söndag 25 september 2011

Produktiv helg

Idag har jag sytt 20 haklappar. De har legat tillklippta länge och nu är de äntligen klara.

För den som vill går det bra att köpa. 60 kronor för en, två för 100 kronor. Jag tar också 20 kronor om de ska skickas med post.

För dig som vill beställa kallar jag dessa för Grönsaker: Bordeaux - Svart (finns 2) - Ljusblå - Cerise - Grå - Dimgrön (finns 2) - Orange.  Slutsåld!

För dig som vill beställa kallar jag dessa för Cirkus: Bordeaux - Gul - Ljusblå - Röd.


För dig som vill beställa kallar jag dessa för Flora: Svart (finns 2) - Cerise - Röd - Orange - Gul (finns 2).

De som är överstrukna är sålda!

lördag 24 september 2011

Födelsedag

I somras fick en av tjejernas kusiner en mobil i födelsedagspresent. I ett av de första sms:en från henne kom en förfrågan om jag kunde sy ett fodral till hennes mobil. Och det ville jag gärna. Idag fyller hennes pappa år och jag skulle hem till dem på kalas och då tyckte jag det skulle vara roligt om jag hade med mig ett fodral till henne. Det blev två fodral sydda idag, en väska med fast rem och ett fodral hon kan fästa en nyckelring i med hake.

Cerise och turkost är E:s favoritfärger.
Den cerisa är fodrad med vit fleece och den turkosa med röd fleece.



Pappan, dagens födelsedagsbarn, hade önskat sig ölkorv! Det blev lite annat smått och gott också från bland annat "Bondens egen marknad". Brödkorgen syddes i rasande fart och hade behövt lite stadga i sig för att fungera helt optimalt.

torsdag 22 september 2011

Välkommen Lydia!

I somras kom Lydia till världen. Vi har träffats flera gånger, men hon hade inte fått någon välkomst gåva - förens igår. När jag kom hem från jobbet igår var det tyst och stilla hemma. Kiwi och tjejerna har åkt iväg ett par dagar. Jag rotade fram förklädesmönstret i storlek 77 cl och klippte till tyget. Sydde i rasande fart, lite för fort kanske, eftersom jag skulle hinna färdigt innan syjuntan.

Hade jag inte varit lite stressad så kanske jag kommit ihåg att jag skulle sytt kanbandet runt ärmhålet först innan jag sydde ihop sidosömmen. Även om det funkar så här också...
Detta är en klänningsmodell jag gjort flera stycken tidigare. Kanske lägger upp en kavalkad på de också senare.

Tyget har jag använt till en kläning jag sydde till Agnes 2-årsdag. Tyget har tidigare varit en gardin hemma hos någon som jag inte känner.


söndag 11 september 2011

Snurr på livet

är det verkligen jut nu. Semestern känns avlägsen nu efter ett par veckors jobbande...och VAMande. Vi hade en vård-av-man vecka sista veckan i augusti då maken var liggandes och ståendes i ryggskott under en vecka. Då blev det inte mycket tid över för skapande.

Under semestern har vi prövat olika mörkläggningstyger i vårt dörrhål till sovrummet. Inget av de tygerna vi testat har fått helt godkänt, men mörkare lite längre in på morgontimmarna blev det. Testet slutade också i en avbruten nål på symaskinen. Den kanske kan bytas ut under veckan som kommer....

Här kommer torts allt ett bildbevis på att det skapas lite. En kofta till Agnes ska det bli. Det gröna och lila garnet har hon själv valt.