tisdag 28 juni 2011

Turkost

Jag har fått en ny topp som känns lite varm dessa soliga dagar. Jag är ganska nöjd med den. Kanske vill jag sy in den något.


När jag sydde den fungerade overlocken bra, men när det var dags för nästa projekt....fick det till slut bli vanlig gammal sick-sack. Det skulle bli en fin samling med underbyxor och det blir det säkert. Ska ta med mig maskinen till syfröken Anna en dag. Modellen är hämtad från Åsa Lennartssons Sy kläder av mjka tyger.

tisdag 21 juni 2011

Vårkjol mer än sommarkjol?

Idag kom maken hem med lite mer akrylat av mönstret Flora. Han lyckades fynda en meter på Åhléns i Skövde. Så då ska jag se till att få lite tid för en ny förklädesbeställning...

Ännu en kjol till mig själv är klar. Först sydde jag den med en turkos mudd i midjan, men den blev lite för elastisk. Och klockningen blev inget bra. Första dan jag hade den på mig fick jag gå och dra upp den hela tiden. Nu har den en linning istället, hade kanske varit bra med lite vlieseline i. Nu är det som det är - helt ok. Ibland är det väl så att det skulle blivit bäst om jag utgick ifrån mitt grundmönster från början istället för att bara improvisera. Men den förra improvisationskjolen tyckte jag ju blev lyckad så jag tänkte väl att jag var in the flow... Tyget med pensérna kommer från svärmors gömmor. Så här ser den ut:

onsdag 8 juni 2011

Bilduppdatering


Så var det fullt hus och blixtar och dunder. Hade tänkt lagt upp lite bilder igår men det blev inget med det i ovädret. Däremot blev det lite tillklippning av underbyxor som ska sys i kväll. Det är ju alldeles för varmt att ligga och sova i pyjamas då det är över 25 grader i sovrummet. Så det får bli lite underbyxor till Astrid och säkert några till Agnes med.


Såld
Haklappar sydde jag förra veckan några är redan tingade, men här kommer de på bild i vart fall. Jag har ändrat lite på mönstret och gjort dom lite kortare. För den som vill köpa så kostar de 60 kronor för en och två för 100 kronor.
En med svart kant såld och den med lila kantband såld.
Här kommer nya bilder på de haklappar som finns kvar sedan förra omgången.

Den med grönt band är såld.


På jobbet bär jag med mig både nycklar och mobil och ofta har jag inte fickor så det räcker till. Med både nycklar och mobil i band runt halsen blir skärmen lätt repig så det fick sys en liten mobilväska i all hast härom kvällen.


Sedan har det blivit en kjol färdig av två påbörjade (så när som på en hyska). Här kommer en suddig bild på den. Tyget är en av mormors gamla gardiner. Jag har satt dit lite tyll i underkjolen för att få det fall jag ville ha.

torsdag 2 juni 2011

Mobiluppladdning

Tänkte testa att blogga från mobilen eftersom jag kunde lägga upp lite bilder då. Men jag lyckades göra det hela lite bakvänt och startade en ny blogg från mobilen....Fick i alla fall fram den här bilden på ett förkläde min mamma beställt för att ge bort till en tjej som är lite svag för rosa. Det blev alltså akrylaten Flora istället för den blommiga med svart botten. Overlocken är i gång, går ganska bra. En tröja till mig är klar och nu ska det bli mer sytt.

onsdag 1 juni 2011

Arbetsvecka

Jag är gräsänka och försöker hinna sy och virka så mycket som möjligt. Men kamerorna har följt med familjen och jag kan därför inte visa vad jag gör...just nu. En kjol till mig är snart klar. Jag har lagt upp en klänning till en väns syster. I morgon är jag ledig och då ska jag sy förkläde och haklappar som jag klippt till. Det tråkiga var att det blommiga tyget som var önskat av köparna är slut i butik och kommer in på lager först v 29. Så vi fick tänka om lite, men det blir bra. Funderar också på om jag kan få till en jeansjacka till Agnes som har växt ur det mesta med lång ärm. Jag kanske kan få en tröja också. Overlooken står framme och behöver få vakna till liv igen.
Bilder kommer nästa vecka!