torsdag 31 mars 2011

Sjukresa

Jag har inte varit flitig här på bloggen det senaste...Jag tog och körde ner med tjejerna till mina föräldrar i småland. Resan kan klassas lite som en sjukresa då vistelsen inte riktigt tog den vändningen som vi kanske tänkt. Verkar som Astrid kanske hade med sig lite magsjuksbaciller, för mormor och morfar insjuknade några dagar efter vår ankomst...Mormor nöjde sig inte riktigt med det (!) utan tog en förkylning på det och Agnes och Astrid har lite ögonkartarr. Det konstiga är väl att jag klarade mig!

Det blev trots allt lite pysslat för mig, lite stickat på min spetssjal och nya gardiner till mapas husvagn. Det kommer kanske lite bilduppdatering på det senare.

Jag kunde ju inte åka hem utan en liten kasse med lite gamla gardiner som kan återbrukas och lite kläder från när jag var liten som är lagom till Agens nu. Hamstern i mig verkar ha svårt att vila!

I helgen hoppas jag göra loppisfynd i Gävle med mina kära Glimmisbrudar.

Trevlig helg!

onsdag 16 mars 2011

Snabbjobb!


Mars månadsblad från förskolan innehöll en liten förfrågan till oss föräldrar om hjälp med prylar att leka och bygga med till barnen. Lite bräder att bygga av ska vi nog bistå med. Lite extra gick jag igång på en önskan om utklädningskläder. Det blev en tur på stan och jag lyckades fynda tyger för 19 kronor metern. Lite snabbrace på maskinen och det blev tre älv-kjolar i grönt, blir några i orange också i morgon kanske. Får se om jag kan få till några vingar också... Köpte också lite guld-lack(?) som ska få bli kunga-/drottningkronor. Blir till att återkomma om dem.

lördag 12 mars 2011

En beställning

Jag har en vän som, liksom jag, är lite svag för cerise. När hon såg de prickiga haklapparna jag sytt ville hon gärna ha ett fodral till sin iphone i det cerisa tyget. Nu har jag gjort ett som jag hoppas hon ska gilla. Hon använder gärna hörlurar så "locket" fick anpassas efter det. Jag använde vit fleece som foder, vilket också ger lite stötdämpning.

fredag 11 mars 2011

Tung vecka...

där förkylningen slog hårt åt familjen. Ett stort glädjeämne i veckan var besöket av en fin vän. Hon hade med sig en del av sin mormors knappsamling som hon tyckte att jag skulle få. Kan man få för många knappar?!!Här bjuder jag på ett smakprov.


Jag fick även en bit Rowanstyg av henne. Kan kanske bli en sommartopp eller klänning.

I somras fick jag en hög med påslakan av min mamma. (Känns som ett tema; andra rensar ut och jag hamstrar!) Lakanen har jag klippt till mattrasor som jag virkar av. Först ut blev en matta. Mönstret har jag hittat i min mammas utrensade (!) mönstersamling. I orginalet används plastband, jag försökte klippa ungefärlig bredd efter sådana. Mattan skulle behöva blockas men då behövs en rejäl träbit o spik. Jag försöker stryka ut den istället, vilket funkar ganska bra. En omgång till bara så blir den nog slät o fin. Just nu har mattan en diameter av 95 centimeter.




tisdag 8 mars 2011

Våren är snart här!

Nu har det töat nästan hela vägen till förskolan - härligt! Blir lite mindre ansträngande att skjuta vagn med ståbräda över järnvägsövergången. Med sol kommer också tö och blöta förskoleinnergårdar. Galonbyxor på och det blir lite tjockt med termobraller under. Vilket är bäst kan man ju undra - fodrade galonisar eller ofodrade galonisar med ett mellanställ? Här hemma bestämde vi oss för att köra tvådelat, funkar ju bra när morgonen är lite sval o eftermiddagen varm.
Hade velat ha ett par ullbyxor från norska nöstebarn, men det går inte att beställa från Sverige så det får bli ett senare projekt istället. Hittade en härlig fleecepläd från min tid på textiltryckeriet och Agnes gillade den. En smidig och snabb lösning. Jag modifierade ett mönster från Christina Hedberg-Molins "Vi syr åt småbarnen" i storlek 105.

Nästa sömnad blir ett iphone-fodral. Jag hoppas också kunna bestämma mig för vilken spetssjal jag ska ge mig på att sticka till mig själv...

onsdag 2 mars 2011

Första gången vid en symaskin

Då Agnes fyllde 3 år fick hon tyger och en bok om Castor som syr ett förkläde av Sara. Boken är pedagogisk och det finns med ett litet mönsterförslag. Idag var det dags för oss att göra ett försök. Vi ritade ett mönster efter beskrivningen i boken. Men jag ville hellre ha ett löpande knytband istället för ett fast som det var i beskrivningen så jag sydde en kanal i "ärmhålet".

Agnes kom och gick under sömnaden. Ville gärna vara med och sy fickorna, det vill säga plocka bort nålarna. Att sköta backen var också kul!