söndag 27 februari 2011

Haklappsfrossa

Nu finns en diger uppsättning av haklappar här hemma. Just nu går det åt ganska många då Astrid vill äta mer och mer själv. Men tanken är också att du som vill gärna får köpa några av mig! En för 60 kronor, två för hundra.
Tyget, akrylata,  kommer från Åhlens. För dig som vill beställa kallar jag dom Blomma-ljusgrön, -röd, -lila, -brun och -oliv (2 stycken av den).


Även denna akrylata kommer från Åhlens. Hade själv inte tänkt köpa detta, men Agnes ville så gärna ha en haklapp i lila (Vilket även är färgen på vårt framtida hus, enligt henne). Och såhär i efterhand tycker jag inte att det blev så tokigt.
För dig som vill beställa kallar jag dom; Lila medaljong-ljusgrön, -oliv, -brun, -turkos, -vit och -röd.

Denna något tunnare "vaxduk" kommer från Ohlssons tyger. Är lite svag för dessa prickar.
För dig som vill beställa kallar jag dom Prickigturkos-röd, -brun , -orange, -vit, -grön, -turkos, -svart, -oliv och -lila.

Här fortsätter med tyg från Ohlssons tyger (butik på stan). För dig som vill beställa kallar jag dom Prickiggrön-vit, -rosa och  -oliv.














Sist ut är dessa två Prickigcerise-orange och -blå. Har fått en förfrågan på ett Iphonefodral i detta tyget. Filar på ett förslag...kommer bild på det senare om det blir en verklighet!

fredag 25 februari 2011

Boleron Amanda


Stickade en Bolero, eller axelvärmare om man så vill, till mig själv. Valde att sticka den i Inca wool (i beskrivningen används bomullsgarnet Paris från garnstudio). Mönstret kommer ur Forslund & Dahlgrens "Stickat och virkat - vintage på svenska".

Har blivit en del fix av 2nd hand fynd och färdigställan av projekt som legat ett tag. Uppdatering kommer om det...
I morgon hoppas jag bli klar med de sista haklapparna jag syr. Jag vill börja sy lite klänningar till Agnes, vilket är favoritplagget, och de flesta hon har nu är antingen för somriga eller för korta i ärmarna.

tisdag 22 februari 2011

Så var det dags även för mig...

Det här ska bli mitt arkiv där jag och även andra intresserade kan få ta del av mina färdiga alster. Det ska bli spännade och se hur sidan formas under tid. Nu i början kommer det kanske också bloggas om en del gamla nyheter, för mitt eget minnes skull.

Under några veckor nu har besök på loppisar, tygaffärer och syfestival gjort att inspirationen frodas. Tyvärr finns det inte lika mycket arbetstid. Men flera projekt har startats och tyger har tvättats!



Ett av projekten är att sy haklappar, de har nu alla klippts till och ska "bara" sys ihop.